Posted on

Anlita städfirma åt dig eller en bekant

Städhjälp är i dag mer förekommande än någonsin i de svenska hushållen. Rutavdraget är en aspekt som nästan garanterat bidragit på så sätt att det helt enkelt blivit mer ekonomiskt överkomligt för fler familjer.

En annan aspekt är att konkurrensen bland städfirmor ökat. Tidigare var det mest företag och höginkomsttagare som hade råd med städhjälp. Att starta städfirma förr i tiden krävde alltså att man hade ett kontaktnät med den typen av kunder, vilket så klart var sällsynt. Att branschen är och har varit dominerad av kvinnor gjorde inte saken lättare, då kvinnodominerade branscher historiskt varit statligt eller kommunalt styrda, med extremt få möjligheter att starta eget.

Utöver det har stigmatiseringen av städhjälp också minskat. Det som tidigare för många ansågs som pinsamt eller lättja, är i dag en prisvärd tjänst för att få chans att spendera mer tid med familj och

Städhjälp

vänner.

I dag finns det massor av städfirmor som inte bara konkurrerar med pris, utan även med utbud av tjänster. Det har lett till högre kvalitet, billigare priser och högre flexibilitet kring vad städtjänsten består av.